PVC Vloeren

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Ze zijn gemaakt van kunststof en bestaan uit verschillende lagen PVC. PVC is een afkorting voor polychlooretheen. Deze stof wordt gebruikt voor verschillende producten zoals, buizen, kozijnen en regenkleding.

PVC vloeren zijn ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket en natuursteen. Ze bieden veel voordelen, zoals een ruim assortiment in uiteenlopende kleuren en patronen, een krasvaste toplaag waardoor de levensduur van de vloer wordt verlengd en een gunstige prijs/kwaliteit verhouding.

De vloer is opgebouwd uit verschillende lagen. Onder de toplaag bevindt zich een vochtwerende HDF tussenlaag. De onderlaag is gemaakt van kurk, dit zorgt voor een prettig loopgeluid. Doordat een PVC vloer van kunststof is gemaakt, is deze goed bestand tegen water. De PVC vinyl vloeren zijn dus geschikt voor de badkamer, keuken en voor in het toilet. Uiteraard kan de vloer ook goed in de andere ruimtes van het huis geplaatst worden. Kortom, PVC vloeren zijn veelzijdig en geschikt voor elk huishouden.

Onderhoud

PVC vinyl vloeren zijn voorzien van een beschermingslaag die slijtage tegen gaat. Dit maakt de vloer eenvoudig te onderhouden. U hoeft de vloer alleen te stofzuigen en te dweilen. Als de vloer beschadigd is, kan deze gemakkelijk vervangen worden voor een nieuwe.